Cementszállító csiga

Cementszállító csiga

Beton technológiában cementszállításra, más technológiánál cement vagy egyéb por alakú anyagok szállítására alkalmas a nagy teljesítményű ECTS típusú cementszállító csiga.

A cementszállító csiga lehetővé teszi a különféle emelkedési szögek és sorba kapcsolási lehetőségek révén az építési, illetve felhasználási helyek egyedi összekötését – cementmérleg és a cementsiló összekötő eleme.

A cementszállító csigán univerzális beömlő és kiömlő csonk található.

A cementszállító csiga rendszerint a következő részekből áll:
Készülékház, amely áll egy csőből, egy vagy több ráperemezett alkatrész befogadására alkalmas. A készülékházon (cső) belül található egy csőtengelyre hegesztett csőspirál. A csőspirál a szállítandó anyag körül forog az adagoló és kivezető oldalon.

A hajtás áll egy villamos motorból valamint egy lassító áttétel rendelkező hajtómű egységből.

A közbenső csapágyak és szélső csapágyak biztosítják a lemezspirál precíz futását és így nem léphet fel kiegyensúlyozatlanság.

A közbenső csapágyaknál és az adagoló nyílásnál olyan ellenőrző ablakok kerültek kialakításokra, amelyek megkönnyítik a karbantartási, tisztítási és javítási munkát.

A szélső csapágyaknál és a hajtótengelynél tömítések találhatók, ezek megakadályozzák, hogy a szállító csigából ezeken a helyeken a szállítandó anyag eltávozzon.

Olyan szállító csigáknál, amelyek hossza 5 m-nél nagyobb, ajánlatos 3 méterenként további alátámasztásról gondoskodni.

Méret választék: Ø 114-139-168-193-219-273-323 mm.
Szállítási mennyiség: 4-9-17-27-40-90-110 t/h.
Szállítási hossz: 1-13 m között.

A hajtómű típusa és a villanymotor mérete az átmérő, hosszúság és az emelkedési szög ismeretében kerül kiválasztásra.