Technológia

Pumpatechnológia

Betonpumpáink szállítóegysége alapjában véve hidraulikus működtetésű, 2 differenciálhengerrel szerelt 2-dugattyús pumpák. A SCHWING-hidraulikus meghajtás és a hidraulikus vezérlés speciálisan a betonpumpák számára került kifejlesztésre, miáltal a betonpumpák alapfunkciójánál már több lett teljesítve. Hajtóműegységünk és vezérlésünk kiemelkedően nyugodt, szinte lágy pumpálást tesz lehetővé maximális teljesítmény mellett.

Pumpatechnológia

A hidraulika olaj a munkahengerekbe (differenciál henger) kerül. A vezérlés lefolyása vezet ahhoz, hogy a henger az egyeik végpontból a másikba mozogjon. Ez a mozgásfolyamat a szállítóhengerekbe áttevődik, aminek a dugattyúit éppúgy fel és le mozgatja: az úgynevezett boxoló-ütemként mozgó dugattyúk váltakozó oldalon szívják fel a betont a hengerbe, vagy a zárt csővezetékbe pumpálják a betont. Ehhez a folyamathoz a szinkronban vezérelt Rock-Schieber (csőváltó) betonszelepe irányítja a betont.

Rock-Schieber (csőváltó)

Rock-Schieber (csőváltó)

A Rock-Schieber éveken át optimálisan gazdaságos betonreteszelőnek bizonyult. Csak megy és megy. Kopik (ami természetes) és aztán felújítható. Egyszerű és egyszerűen gazdaságos. Egyedülállóan egyszerű.