TEKA Mixomat betongyár

TEKA Mixomat betongyár

A MIXOMAT mérlegelő-és keverőegységek modulokból állnak, szigetelt burkolattal rendelkeznek, gyorsan és egyszerűen üzemkész állapotba hozhatóak. Ez által Ön tágas keverőszinttel és elegendő helyet kínáló mérlegszinttel fog rendelkezni a berendezések és tartozékok számára.

Az adalékanyagok különtárolása és adagolása – TEKA rajzok alapján a vevő által elkészített – standard kivitelben 5 box-os csillagdepóban történik. A szektorzárak elektro-pneumatikusan vezéreltek. A homokdepó elektromos vibrátorral felszerelt. Az adalékanyagot radiális kotróberendezéssel lehet a box-ba húzni.

Az adagoló-felvonóhoz nincs szükség aknára. Az alapozás- és szerelés költségei ezáltal alacsonyak maradnak.

A felvonóputtony egyben mérlegként is működik. Hajtóművel ellátott elektromos felvonómotor és drótkötél segítségével történik a puttony mozgatása. A puttony a felvonósínben csapágyazott vezetőgörgőkön gördül. A töltő- parkoló- és ürítő állások induktív kapcsolókkal határoltak, valamint biztonsági „túl magas” kapcsoló és „kötél laza” kapcsolóval is biztosított.

A cement adagolása a silóból cementcsigán keresztül történik.

A víz adagolása vízmérleggel automatikusan kerül adagolásra.

A sorsilós adalékanyag tároló homlokrakodóval való adalékanyag betöltés elvén alapul. Méretében és szekciószámában többfrakciós lehetőséget kínál. Frakciónként kettő elektro-pneumatikus működtetésű adagolóelzáróval szerelt. A homokdepóhoz kettő, elektromotoros külső vibrátor tartozik. Az adalékanyag adagolása mérlegelő-szalaggal közvetlenül az adagoló-felvonóba történik.

A MIXOMAT mérlegelő- és keverőegységet TEKA-nagyteljesítményű tányérkeverővel, ellenáramú felsőhajtóműves keverővel, valamint ikertengelyes keverővel egyaránt szállítjuk. Mindhárom kivitel masszív hajtóművel, hidraulikus működtetésű ürítővel rendelkezik, melyhez vésznyitó is tartozik. A keverőfedél kiporzás ellen tömített, és a könnyebb tisztítás érdekében egyik fele – kívánságra mindkét fele – felnyitható.