TEKA Transmix betongyár

TEKA Transmix betongyár

A TRANSMIX egységek az építőkocka-elv alapján konstruáltak, és előszerelt, bevizsgált egységekből állnak. Gyorsan és egyszerűen felállítható az építési területeken, transzportbeton ill. betonelem gyártása céljából betonüzemben egyaránt.

Az adalékanyagok különtárolása és adagolása – TEKA rajzok alapján a vevő által elkészített – 4-5 box-os csillagdepóban történik. A szektorzárak elektro-pneumatikusan vezéreltek. A homokdepó elektromos vibrátorral felszerelt. Az adalékanyagot radiális kotróberendezéssel lehet a box-ba húzni.

Az adagoló-felvonóhoz nincs szükség aknára. Az alapozás- és szerelés költségei ezáltal alacsonyak maradnak.

A felvonóputtony egyben mérlegként is működik. Hajtóművel ellátott elektromos felvonómotor és drótkötél segítségével történik a puttony mozgatása. A puttony a felvonósínben csapágyazott vezetőgörgőkön gördül. A töltő- parkoló- és ürítő állások induktív kapcsolókkal határoltak, valamint biztonsági „túl magas” kapcsoló és „kötél laza” kapcsolóval is biztosított.

A cement adagolása silóból cementcsigán keresztül történik.

A víz adagolása vízmérleggel automatikusan kerül adagolásra.

A sorsilós adalékanyag tároló – standard kivitelben 4 frakciós – homlokrakodóval való adalékanyag betöltés elvén alapul. Szekciónként kettő elektro-pneumatikus működtetésű szektorzárral szerelt. A homokdepóhoz kettő, elektromotoros külső vibrátor tartozik. Az adalékanyag adagolása mérlegelő-szalaggal közvetlenül az adagoló-felvonóba történik.

A TRANSMIX mérlegelő- és keverőegység szíve a már évtizedek óta világszerte elismert TEKA-nagyteljesítményű tányérkeverő. Masszív hajtóművel, hidraulikus működtetésű ürítővel rendelkezik, melyhez vésznyitó is tartozik. A keverőfedél kiporzás ellen tömített, és a könnyebb tisztítás érdekében egyik fele – kívánságra mindkét fele – felnyitható. A szennyeződések elleni védelem érdekében a keverőkarok állítható részei a rotorházban, védőfedél alatt kerültek elhelyezésre.

Kívánságra a TRANSMIX kivitelt is szállítjuk vízszintes ikertengelyes keverővel.