TEKA TDZ ikertengelyes keverő

TEKA TDZ ikertengelyes keverő

A TEKA ikertengelyes TDZ keverője egy kompakt kivitelű teknő alakú egység, melyben egymással szemben futnak a vízszintesen elhelyezett keverőtengelyek. 1500 literestől a 6000 literesig kerül gyártásra.

A keverőtér belseje cserélhető kopóbetétel van ellátva, a felhasználástól függően választható acéllemez ill. kopócsempe. A keverőedény hatékony tölthetőségén keresztül a keverékben turbulencia alakul ki és elválik a keverőedénytől, ez által a kopóbélésnél hosszabb élettartam érhető el.

A keverőtengelyeken cserélhető, magas kopásállósággal rendelkező keverőkarok találhatók speciális kerek perselyekre csavarozva. A szorító perselyek megakadályozzák a ráégéseket. A keverőkarokra cserélhető Cr-Ni keverőlapátok kerültek könnyen oldható biztosítással.

A TDZ keverők 1500 litertől 1875 literig 1 rövidre zárt forgórészű motorral szerelt hajtóművel szereltek, a TDZ 2250- TDZ 6000 már 2 hajtóművel rendelkeznek, minden esetben hőkioldóval biztosítva. A keverőtengelyek meghajtása ékszíjjal történik. A színkronítást a két tengely között egy a két hajtóművek közé épített kardántengely biztosítja. A keverőtengelyek csapágyházának kenését automatikus központi zsírzó látja el.

Az ürítőt egy hidraulikus egység működteti, melyen kézi működtetésű szivattyú is elhelyezésre került vész-ürítés esetére. A hidraulika egy forgódugattyús munkahengert működtetet, mely a keverőtengelyekkel párhuzamosan a keverőedény padló részén helyezkedik el. A szegmens formájú ürítő nagyra méretezett, és az üríteni kívánt mennyiségnek megfelelően a végállás kapcsolókon keresztül kívánság szerint pozícionálható. A vészürítő kéziszivattyúval, vagy a hidraulikus tápegységen keresztül működtethető a keverő üzemeltetése nélkül.

A keverőfedelek kiporzás ellen tömítettek. Az adalékanyag becsatlakozások a keverőtengelyek közé pozícionáltak. Mindkét oldalon nagyméretű tisztítónyílással ellátott keverőfedél, a keverő elmosásához és a karbantartási munkálatokhoz. Keverőtelepi elhelyezésekor a keverőhöz rendelékezésre áll mind fenékürítésű mind billenő kanalas adagoló felvonó is. Ezek illesztése lehetséges a keverőhöz, vagy külön 45º és 90º közötti dőlésszögben.