TEKA THZ tányérkeverő intenzív keverővel szerelve

TEKA THZ  tányérkeverő intenzív keverővel szerelve

Minőségi keverék előállítása rövid idő alatt.

A tányérkeverők THZ 250-től THZ 1125-ig egy mechanikus wirbler-rel szerelt kivitelek, THZ 1500 – 4500 méretű keverők már két wirbler-rel szereltek. A mihamarabbi homogénizáció eléréséhez a wirbler szemben forog a keverési iránnyal. A wirber szíjhajtással a főhajtóműről kapja a meghajtást. A fordulatszám változtatásához a szíjtárcsa méretét meg kell változtatni. Egy frekvenciaváltó beépítésével változtathatóvá válik a hajtómű és ezáltal a wirbler fordulatszámának szabályozása is. Így pl. külön beállítható töltő és ürítő fordulatszám is.

A hidraulikus meghajtó egységgel szerelt intenzív keverők THZ 250 – 4500 egy és két wirblerrel egyaránt szerelhetők. A wirbler fordulatszáma fokozatmentesen szabályozható és forgási irány váltása is lehetséges. A töltésnél és az ürítésnél minden wirbler üresjárati fordulatszámmal üzemel. Meghajtása a keverőtől elkülönített hidraulikus tápegységen keresztül történik.

A keverőtér belseje cserélhető kopóbetétel van ellátva. Felhasználástól függően, különféle minőségű alapanyagokból választhat, úgymint különleges ötvözött acél, Cr-Ni ötvözésű acél, Cr-Ni keményöntvény, felhegesztett páncéllemez, Hardox 500, valamint alumínium-oxid kerámia.

Sokrétűen állítható keverőkarok a rotorházba rugalmasan vannak ágyazva (elhajlás elleni védelem), kívánságra a cserélhető keverőkar perselyek THZ 250-THZ 1125, melyek a THZ 1500-tól kezdődően széria felszereltség. A perselyek központosított zsírzása kívánságra megoldható.

A keverőlapátok és a kopómandzsetták, valamint a külső és belső lehúzó lapátok különböző alapanyagokból készülhetnek; W4 keményöntvény, keményfémmel borított, polyurethan-elastomer PU, gumi, SPIKE-keményöntvény keményfém betéttel.

A THZ 250-nek egyetlen gondozásmentes hajtóműmotorral rendelkezik, mely egyben ellátja az ürítő működtetését is.

A THZ 375 – THZ 1125-ig egy a középpontban elhelyezett bolygókerekes hajtóműn elhelyezett villanymotoron keresztül kerül a keverő meghajtásra. A nagyobb tányérkeverők THZ 1125G – THZ 6000 középpontban elhelyezett bolygókerekes hajtóművel és ahhoz kardántengellyel kapcsolódó vízszintesen elhelyezkedő villanymotorral működtetettek, melyhez igény esetén Turbo-kupplungo rendelhető. Ez a lágyindítást segíti elő teljes terhelés esetén.

A hajtóműre szerelt olajszivattyú az olajat keringteti, valamint működteti az ürítőt. A közös olajtér miatt a hajtómű és az ürítő csekély karbantartást igényel.

Az ürítő komplett egységként a keverőpadlóba épített elem. A szegmensformájú ürítő forgódugattyús munkahengerrel működtetett, elektromosan vezérelt és az induktív végállás kapcsolók segítségével bármely nyitási pozícióba kapcsolható. A belső forgásponttal rendelkező nagyméretű ürítőn a keverék gyorsan kiüríthető.

Kívánságra az ürítő működtetése elválasztható a keverő hajtóművétől és egy külön hidraulikus aggregátorral üzemeltethető.

THZ 375 – THZ 1125 akár 4 ürítővel is felszerelhető. THZ 1125 G – THZ 6000 maximum 3db ürítő építhető be.

Próbakocka vétele megoldható.

A keverőtér kiporzás ellen védett keverőfedéllel van ellátva.

Nagyméretű nyitható szegmens elhelyezése variálható és kézi- vagy elektromos csörlővel mozgatható.

Elhelyezhető rajta akár betöltő nyílások, szellőztető nyílások.

Adagoló felvonó billenős és padló ürítésű kivitelében is illeszthető a keverőhöz 45º-tól 90º dőlésszögben.

A TEKA tányérkeverő tovább lehetőségeket is rejt magában: